06 30158805 info@riiva.nl

Sportaanbod

Dans

Lees meer

Er wordt wekelijks stap voor stap met een sportbegeleider een choreografie aangeleerd zoals streetdance, jazz, modern, girlsdance etc. Door middel van dans wordt er gewerkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, motoriek en coördinatie. Dans is méér dan een fysieke beweging. Door choreografie te onthouden en deze ook uit te voeren, is dans de ultieme braintraining.

StretchFlow

Lees meer

StretchFlow is een combinatie van yoga en pilates. Stap voor stap wordt er aan je lenigheid en kracht gewerkt. Stretchflow werkt niet alleen als een natuurlijke antidepressivium, maar ook als een angstremmer en verbetert het immuunsysteem. De nadruk wordt gelegd op ontspanning, het leren luisteren naar je lichaam en op de juiste manier leren adem halen.

RIIVA-fit

Lees meer

Een leuke uitdagende sportles die conditie- en krachttraining combineert. Er kan gebruik gemaakt worden van lichaamsgewicht, dumbells, weerstandsbanden, fitnessballen en nog meer leuke fitness attributen.

Fitness

Lees meer

Samen met een sportbegeleider ga je naar een fitnesschool of werk je hier naartoe. De sportbegeleider maakt een programma op maat die aansluit op jou wensen en mogelijkheden. Als de fitnessschool een te grote stap is, kan je eerst starten met RIIVA-fit en vervolgens kan je samen met de sportbegeleider naar een fitnessschool toewerken

Wandelen

Lees meer

Wandelen kan letterlijk genezend werken voor mensen die met een depressie worstelen. Wandelen is bij uitstek een soepele, vooruitgaande beweging, die ervoor kan zorgen dat je je meer richt op de toekomst en minder bezig bent met wat er in het verleden allemaal is misgegaan. Als we vooruit bewegen, worden de processen in onze hersenen die te maken hebben met vooruitgang vanzelf ook toegankelijker. Via je bewegingen kom je automatisch in de stemming om “stappen te zetten”, “door te gaan” en “verder te komen”.

Hardlopen

Lees meer

Met een sportbegeleider word er stap voor stap gewerkt aan je conditie en uithoudingsvermogen. De sportbegeleider start altijd met een warming-up en eindigt ook altijd met een cooling-down in de vorm van stretchoefeningen. Hardlopen is goed voor lichaam en geest. Hardlopen vermindert somberheid, depressieve klachten en spanningsklachten

Kickboksen

Lees meer

Met een sportbegeleider start je eerst met een warming-up. Hierna leer je kickboks combinaties waardoor je ook je brein traint. Door te kickboksen leer je voor jezelf op te komen en jezelf te verdedigen. Hierdoor kan je je mentaal zekerder voelen. Het kan je het gevoel geven meer controle te hebben op het leven en je lijf. Maar ook je boosheid en frustratie eruit schoppen en slaan, zonder dat je iemand kwaad doet. Het is een goede manier om met negatieve  gevoelens om te gaan en ze los te laten

RIIVA-Empowerment

Lees meer

Deze les is speciaal ontwikkeld om jou in je kracht te zetten. De empowerment les is een combinatie van Dans, StretchFlow, RIIVA-fit en er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen door houdingslessen en catwalktraining. De deelnemers geven elkaar complimenten en krijgen ook een stukje eigen inbreng in de les.

Zwemmen

Lees meer

Samen met een sportbegeleider kan je naar een zwemles gaan of je gaat naar een recreatieve zwembad om met een sportbegeleider aan de slag te gaan. Zwemmen is fantastisch voor je conditie, uithoudingsvermogen en het versterken van spieren. Het is een ideale activiteit voor mensen die herstellen van een blessure of die last hebben van gewrichtspijn. Zwemmen is de sport die het meest aanbevolen is door artsen bij medische gevallen. Maar zwemmen is ook een geweldig antidepressivium.

Staat jou sport er niet bij?


Neem dan toch vrijblijvend contact op en dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen